Massage

Sinds een aantal jaren houd ik me bezig met aanraking, massage en healing. Het bewandelen van dit pad begon in 2003 met mijn eerste Reiki inwijding. In 2008 volgde de tweede Reiki inwijding, de twee- jarige opleiding tot Aurahealer  en volgde ik de opleiding voor Shantala massage. Mijn passie voor aanraking werd groter en ik ben me dan ook gaan richten op verschillende andere massagetechnieken.

Inmiddels masseer ik intuïtief. Tijdens een massage wordt mijn volledige aandacht en een diepe ontspanning ervaren. Kenmerkend is de masweb2combinatie van diepere druk en vloeiende lange bewegingen.  Eventueel kan je de Lomi Lomi massage uit Hawai, de Rebalancing technieken uit India, de Thai Yoga drukpunten uit Thailand en de geborgenheid van de Shantala massage herkennen. Massage is echter meer dan alleen techniek en fysieke aanraking. Voor mij is het geven van een massage het aangaan van een verbinding vanuit mijn hart, het laten stromen van levensenergie en liefde door mijn handen. In afstemming, met compassie en vol respect.

Vooraf bespreken we eventuele klachten en behoeften, maar nadenken hoeft vooral even niet. Je mag loslaten wat jou niet meer dient en de aanraking zal je daarbij helpen.

Het lichaam heeft een sterk zelf genezend vermogen dat met behulp van massage een duwtje in de rug krijgt.  Door  bewuste en afgestemde aanraking maakt het lichaam meer oxytocine aan. Dit hormoon heeft een balancerend effect op stresshormonen. Daarnaast zorgt een massage voor het beter kunnen afvoeren van afvalstoffen welke de oorzaak zijn van spierpijn.

De massage olie die op de huid achterblijft kan vlekken in je kleding veroorzaken. Hou daar rekening mee.

Waar?

Binnenkort zal ik mijn werkzaamheden voorzetten in het nieuwe pand van Zuxx Geboortezorg aan het Venedien 25a in Purmerend. 

Als aangeraakt worden niet vanzelfsprekend is of een massage buiten jouw comfortzone gaat…

Het kan zijn dat je je ongemakkelijk voelt als je denkt aan massage, om wat voor reden dan ook. Een onzeker gevoel, een vervelende ervaring of overgevoeligheid in de prikkelverwerking kan er voor zorgen dat er weerstand is tegen aanraking. Toch heeft ieder mens wel behoefte aan en baat bij aanraking en kan de weerstand daartegen belemmerend zijn in het dagelijks leven. Shantala massage is een mooie manier om te kunnen (leren) genieten van aandacht en aanraking. Zie voor meer informatie de pagina over Shantala massage of neem gerust contact met mij op wanneer u uw situatie met mij wil bespreken.

 

 

Praktijk voor coaching en massage