Over Wendy

Mijn naam is Wendy.

 

OverWendyNadat ik mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in 2001 heb afgerond, ben ik gaan werken in de verstandelijk gehandicaptenzorg en vervolgens in de jeugdhulpverlening. Gedurende dertien jaar heb ik dat met plezier gedaan.

Ik werkte als pedagogisch begeleidster nauw samen met collega’s op de groep en met verschillende disciplines. De cliënten die ik in de afgelopen 13 jaar mocht ontmoeten hadden de leeftijd  van 3 tot 55 jaar oud werden in groepsverband begeleid, geobserveerd of behandeld. Ook begeleidde ik regelmatig cliënten individueel gedurende deze dertien jaar.

Wat mij naast het werken met de doelgroep interesseerde, was de samenwerking. In het groepswerk kun je gerust spreken van een nauwe samenwerking. Onderlinge communicatie, persoonlijke ontwikkeling, karakters en groeiprocessen van collega’s en stagiaires boeide mij steeds meer. Ik werd mij gedurende die jaren ook steeds meer bewust van mijn eigen processen.

Steeds meer ging mijn aandacht uit naar het welbevinden, de gedachte wereld en het gedrag van niet alleen mijn cliënten, maar naar dat van ieder mens om mij heen. Ondertussen onderwierp ik mezelf aan zelfonderzoek, begon ik aan meditatie en yoga en probeerde ik grip te krijgen op de werking van onze en mijn eigen mind.

Mijn eerste Reiki inwijding kreeg ik op mijn 21e in 2003. Een aantal jaren later, in 2008 en 2009, deed ik de opleiding tot Professioneel Aurahealer bij het Nederlofcentrum in Amsterdam. Ook deed ik in 2008 een cursus Quantum Touch en volgde in 2011 een tweede Reiki inwijding. Ik ondervond ik dat het werken met energie en in het energieveld heel helend werkt, maar ook dat aanraking onmisbaar is voor de mens. Het werken in het auraveld, raakte meer op de achtergrond en aanraking kreeg meer aandacht. Ik volgde in 2008 de opleiding Shantala Massage voor in de Zorg.

Mijn werk in de zorg en de opleiding voor Shantala Speciale Zorg, lieten mij zien dat mensen die afhankelijk van zorg zijn heel veel baat kunnen hebben bij massage/aanraking.

Naast de Shantala Speciale Zorg richtte ik me ook op massage buiten de zorg en volgde ik verschillende massagecursussen.

Masseren werd een steeds grotere passie.  Ook merkte ik dat de energie door mijn handen als vanzelf ging stromen tijdens de massages die steeds vaker als helend werden ervaren. Mijn gevoeligheid, het werken met energie en het letterlijk aanraken van mensen vormden zich tot intuïtieve massages met technieken uit de rebalancing en Lomi Lomi massage als basis.

Met aanraken kan je veel (weer) in beweging brengen. Zowel letterlijk, op fysiek niveau, maar ook op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.  Onze mind is vaak overactief. We willen graag rust. Minder mind.

Onze mind helpt ons echter ook om na te denken en inzichten te krijgen. Om bewust door processen te gaan is ook inzicht nodig. Door inzicht te krijgen in onze emoties, gedachtes en gedrag kunnen we veranderen.  We kunnen anders leren om gaan met situaties of meer grip ervaren. Zo kun je meer balans in jouw leven creëren en in harmonie leven met jezelf en jouw omgeving.

Precies dat, mensen daarbij te kunnen ondersteunen, was de aanleiding om niet alleen privé inzicht gevende gesprekken met mensen te willen hebben, maar dit ook beroepsmatig te gaan doen.

Ik volgde de hoofdopleiding Intuïtief Coachen bij IMC Mensontwikkeling en ik stopte met mijn fulltime baan in de jeugdzorg. Een keuze om zo meer balans in mijn eigen leven te creëren maar vooral ook om ruimte te maken voor mijn praktijk waarbinnen ik jou graag op weg help naar meer balans en harmonie in jouw lichaam en leven.

 

 

 

 

Praktijk voor coaching en massage